Službeno putovanje

Visine dnevnica u inozemstvu

Ukoliko putujete poslovno u Hrvatskoj i inozemstvu, vjerojatno koristite putne naloge i evidentirate putne troškove. Aplikacija Moja Tvrtka računa dnevnicu na službenom putovanju po vremenu odlaska na službeni put i vremenu povratka sa službenog putovanja.

Dodatne informacije o putnim nalozima možete pročitati i na našem Blogu pod temom: Putni nalozi – može li se pojednostaviti?

U Hrvatskoj iznos dnevnice na službenom putovanju iznosi 170 kn dok visine dnevnica u inozemstvu propisane zakonom po pojedinoj državi izražene u Eurima (EUR) ili Američkim dolarima (USD).

Details
Push notifikacije

Što su push notifikacije?

Internet nam preko računala ili pametnih telefona nudi mogućnost praćenja samo informacija koje nas zanimaju dok se ostale eliminiraju. Kako živimo u vremenu gdje su informacije jednako bitne kao i utrošeno vrijeme,  tehnologija nam pomaže filtrirati određene informacije u određenom vremenu.

Ne volimo konstantno provjeravati e-mail, već želimo da nam se e-mail „javi“ sam kada stigne. Ne volimo stalno provjeravati stanje određenog poslovnog procesa, već želimo da nas on obavijesti o svom početku ili završetku. Zato postoje push notifikacije.

Details
Odabir između klasa Moja Tvrtka

Zaključak godine i otvaranje novih klasa računa

Kao što već i sami znate, prilikom završavanja jedne kalendarske godine i početkom druge, dolazi do promjena u tipovima numeriranja ponuda i računa.
Naša preporuka je da se klasa ponuda i klasa računa definira godinom u kojoj će se izdavati računi i brojem operatera (npr. 2016-1 ili 2017-1). Navedeno preporučamo zbog lakšeg prepoznavanja računa po godinama kasnije.

Details
Kako izraditi račun? Moja Tvrtka aplikacija
iPhone 7 Moja Tvrtka

Apple iPhone 7 (Plus) – minimalna evolucija za maksimalne rezultate

iPhone, telefon za kojeg znaju svi u svijetu, a koji je svoju popularnost stekao tako što je postao prvi popularni telefon sa zaslonom osjetljivim na dodir. Nakon prvog iPhone-a tržište pametnih mobilnih telefona drastično se promijenilo te se danas mjeri na razdoblje prije i poslije iPhone-a. Najbolji primjer ovakve drastične promjene je potpuni pad do tada najvećeg proizvođača mobilnih telefona, finske Nokije kojoj nitko nije mogao konkurirati.

Details
Skladište i zalihe

Upravljanje zalihama – prijetnja ili prilika?

U današnjem svijetu oskudnih gospodarskih prilika, velike konkurencije i brzog razvoja tehnologija posebni izazovi se stavljaju pred svakog poduzetnika. Posebna su priča mali poduzetnici koji osim što moraju upravljati, donositi odluke na svim razinama poslovanja, moraju biti i pravnici, komercijalisti pa čak i skladištari.

Veliki spektar obaveza i zadaka prisiljava poduzetnike da svoje vrijeme koriste pametno i da ga štede. S druge strane imamo rastuća tržišta zbog velikog porasta udjela online kupovine i pristupa kupcima koji nam ranije nisu bili dostupni.

Details
Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note7 – novi poslovni telefon

Izabrati mobilni telefon za osobne potrebe je lako, ako Vam se sviđa izgled, kamera ili nešto treće odaberete ga bez razmišljanja o dodatnim funkcionalnostima koje mobitel može ili ne može, no što ako trebate telefon za poslovne potrebe koji će biti pouzdan, siguran i čija će baterija trajati dovoljno dugo dok ste na poslovnom putu?

Details
Zaštita i čuvanje informacija

Zaštita informacija kao najvrjednijeg resursa na svijetu

Razumljivo je da većina današnjih korisnika računala nisu, niti žele, postati računalni stručnjaci. Računala i pametne telefone koristimo za pristup novom mediju weba, za komunikaciju i posao. Danas, kada svi imamo pametne telefone sa naprednim senzorima i kada dnevno prosljeđujemo na stotine megabajta informacija svi se pitamo jesu li naši podaci sigurni na internetu.

Details
Putni nalog Moja Tvrtka

Putni nalozi – može li se pojednostaviti?

Ukoliko ste poduzetnik u Hrvatskoj poznato vam je koliko ponekada komplicirana može biti briga o dokumentaciji. Posebno je bitno biti organiziran i detaljan oko troškova. Svi troškovi moraju biti dokumentirani a propisi se moraju znati i poštivati.

Ukoliko se niste do sada susreli sa putnim nalozima koji su jedan od najčešće korištenih poslovnih dokumenata koje kao poduzetnik trebate znati sami okvirno ispuniti. Donosimo pregled nekih glavnih značajki i bitnih informacija.

Details