Apple iPhone 7 (Plus) – minimalna evolucija za maksimalne rezultate

iPhone 7 Plus

iPhone, telefon za kojeg znaju svi u svijetu, a koji je svoju popularnost stekao tako što je postao prvi popularni telefon sa zaslonom osjetljivim na dodir. Nakon prvog iPhone-a tržište pametnih mobilnih telefona drastično se promijenilo te se danas mjeri na razdoblje prije i poslije iPhone-a. Najbolji primjer ovakve drastične promjene je potpuni pad do tada najvećeg proizvođača mobilnih telefona, finske Nokije kojoj nitko nije mogao konkurirati.

iPhone je toliko jedinstven telefon da posjeduje vlastiti operativni sustav koji mu je prilagođen tako da sve radi savršeno. Upravo zbog toga ima svoje kupce koji znaju da će kupovinom ovog telefona dobiti sve unaprijed definirano i ne žele se opterećivati tehnološkim pojmovima.

Apple je danas predstavio deseti po redu iPhone, ali je kao i prošle godine, umjesto jednog predstavio dva telefona, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Specifikacije kojeg posjeduju oba telefona su slijedeće:

  • IPS ekran sa pojačanom svjetlinom ekrana i većim gammut spektrom
  • Četverojezgreni 64bitni A10 procesor koji je duplo brži od prošlog iPhone-a
  • Optička stabilizacija slike kamere kao i f 1.8 otvor blende kamere za bolju sliku u mračnijim uvjetima
  • Vodootpornost (IP67 certifkat)
  • Novi stereo zvučnici (jedan na vrhu drugi na dnu)
  • Novi priključak za slušalice s adapterom za starije slušalice (izbačen 3.5 mm utor)
  • Početni model je od sada 32GB memorije (umjesto 16GB)
  • Jača baterija
  • iOS 10 operativni sustav

Ono po čemu su ova dva telefona različita su veličine ekrana, pa tako „manji“ iPhone 7 posjeduje 4,7“ zaslon sa rezolucijom od 750×1334 piksela dok „veći“ iPhone 7 Plus ima 5.5“ zaslon te rezoluciju 1080×1920 piksela. Druga i još bitnija razlika je u kamerama. iPhone 7 Plus nema jednu već dvije kamere na poleđini gdje jedna snima „obične“ a druga širokokutne fotografije što znači da prilikom fotografiranja imate mogućnost uhvatiti više detalja i širi kut onoga što želite zabilježiti. Ova kamera posjeduje 2x optički i 10x digitalni zoom.

iPhone 7 (Plus) posjeduje novu „home“ tipku koja sada više nije „klikabilna“ već je još osjetljivija na dodir (kapacitivna) te telefon otključava još brže uz povratnu vibraciju. Brži senzor otiska prsta otključava iPhone još brže i sigurnije kako biste sačuvali dragocjene podatke kao na primjer poslovne podatke koje imate u aplikaciji Moja Tvrtka.

 

Odluka

Što kupiti, iPhone 7, Samsung Note 7, ili neki treći telefon u poslovne svrhe?

To najviše ovisi o Vašem budžetu i potrebama koje od telefona očekujete. Ukoliko se ne želite opterećivati tehnološkim detaljima, uzmite iPhone 7 (Plus) i možete biti sigurni da će Vaš telefon moći pokrenuti sve aplikacije u slijedećih nekoliko godina. Ukoliko želite multitasking te puno koristite stylus, onda uzmite Samsung Note 7. Ukoliko imate neke treće potrebe ili ograničen budžet razmislite o Oneplus 3, ZTE Axon 7, LG G5, LG V20, HTC 10, Xiaomi MI5.

Mi Vam možemo garantirati da će aplikacija Moja Tvrtka raditi savršeno na svim telefonima koje posjedujete.

 

Aplikaciju Moja Tvrtka možete preuzeti sa dostupnih trgovina aplikacijama:

Moja Tvrtka App Store - iOS aplikacija

Moja Tvrtka Google Play - Android aplikacija