Poslovne aplikacije za vođenje poslovanja kojima ćete povećati produktivnost

Aplikacija Moja Tvrtka povećava produktivnost u poslovanju

Svatko od nas svakodnevno se susreće sa mnoštvom zadataka koje je potrebno obaviti tijekom dana, tjedna, mjeseca. Bilo da obavljamo poslovne obaveze ili one privatne evidentno je da se u vremenu u kojemu živimo mijenja način na koji si pomažemo prilikom rješavanja stavki na rasporedu.

Život ali i poslovanje većina vodi u pokretu te su mobilni uređaji i tableti postali dio naše svakodnevice. Mnogo toga zapisujemo, bilježimo, organiziramo upravo preko mobilnih uređaja te stoga ne čudi informacija da je broj korisnika mobilnog telefona u 2014. godini premašio broj korisnika računala. Prosječni korisnik koristi mobilni telefon skoro 3 sata dnevno, duže nego uz računalo za koje se provede 2 sata dnevno. Mobilni telefoni najčešće se upotrebljavaju u rano jutro, dok se tijekom radnog vremena još uvijek naravno koriste računala.
Naravno, najveću učinkovitost smartphone ima jer sadrži razne korisne aplikacije a podatak o tome da aplikacije oduzimaju preko 52% vremena provedenoga uz mobilni telefon dovoljno govore. Predviđanja su također da će se od 2014. do 2017. prihod od mobilnih aplikacija u svijetu udvostručiti sa 35 milijardi na 77 milijardi. Osim toga 85% korisnika preferira aplikaciju ispred web stranice.

Za mnoge zaposlenike s kojima smo razgovarali svaki dan je popunjen s profesionalnim i privatnim zadacima koji zahtijevaju korištenje računala i/ili smartphonea. Imaju članke koje trebaju zapisati, dokumente koje treba sastaviti, mailove koje je potrebno poslati i istraživanja koja treba napraviti. Proveli smo istraživanje te uz neka vlastita iskustva sastavili listu aplikacija za koje smatramo da je važno znati kako bi se povećala produktivnost i efektivnost poslovanja ali i privatnih obaveza te kako biste mogli rješavati obaveze na zaslonu svoga smartphonea dok ste u pokretu.

 

 

TOP POSLOVNE APLIKACIJE ZA POSLOVANJE I ŽIVOT U POKRETU – NA ZASLONU VAŠEG MOBITELA

 

1. TODOIST:
Prije svega oduševit će vas dizajnom koji je jednostavan , uravnotežen i oku ugodan. Jako se lako snalaziti unutar aplikacije jer baš kada poželite nešto napraviti funkcionalnost se nalazi točno tamo gdje ste zamislili da bi trebala biti. Također je korisno što ima odlične verzije za Windows sustav, Mac verziju te odličnu smartphone aplikaciju te vrlo lijepo web sučelje, što znači da ju možete koristiti i pristupiti svojoj to – to listi bilo gdje. Možete napraviti glavnu “master” listu te joj dodijeliti lokacije. Postoji svakodnevna to – do lista za stvari koje želite raditi svakodnevno; kada ih napravite možete ih prekrižiti a idući dan se automatski obnavlja. Aplikacija će biti korisna jer se svakodnevno mogu dodavati i križati zadaci, tjerati će vas naprijed bez obzira koji je dan u tjednu.

2. FANTASTICAL:
Mnogi koriste Google Calendars no kao odlična alternativa ili čak bolja opcija pojavljuje se Fantasitcal. Zašto Fantastical? Prije svega na vašem računalu će uvijek ostati backup kopija i ako nemate pristup internetu uvijek ćete moći pristupiti podacima koje ste unijeli ranije. Kod kalendara dosta je bitna vizualna prezentacija vremenskih razdoblja što je kod Fantasticala, fantastično izbalansirano. Sve se sinkronizira sa Google kalendarom tako da mu zaista možete pristupiti od svuda.

 

3. POCKET:
Mnogo puta dogodilo nam se da nas na neku tematiku privuče više članaka ili tekstova koje želimo pročitati no jednostavno ih ne stignemo čitati sve u tome trenutku. Ovdje uskače Pocket. Klikom ćete spremiti željeni članak za kasnije te dok npr. sjedite u čekaonici kod liječnika pročitati ga. Korisno je jer na jednom mjestu okuplja sve što vas interesira a možete se tekstu posvetiti onda kada imate vremena i volje. Naši sugovornici kažu da imaju hrpu članaka spremljenih u pocket no to je zapravo dobra stvar jer se u svakome trenutku možete zabaviti ako imate vremena ili čitati čak o stručnim stvarima i obrazovati se.

 

4.TEAM VIEWER:
Omogućava vam da pristupite vašem računalu bilo kada bilo gdje te prenesite podatke preko aplikacije ukoliko ste ih zaboravili na računalu ili telefonu, radi u oba smjera.

 

5. AIR DROID:
Najbolja aplikacija za prebacivanje datoteka sa računala na mobitel u oba smjera bežično preko wifi mreže i to spajanjem preko QR koda i kamere.

 

6. MYSCRIPT CALCULATOR:
Aplikacija koja će vam izračunati i najsloženije matematičke operacije na jednostavan i intuitivan način. Simpatično je što je iskustvo “pisanja” slično onome na papiru jer možete pisati prstom ili olovkom po zaslonu ekrana a aplikacija prepoznaje vaš rukopis zaista dobro. Radi na mobitelu i tabletu, za uređaje s operativnim sustavom Android.

 

7. LAST PASS:
Ukoliko ste jedan od onih koji imaju hrpu lozinki za hrpu računa, mailova i usluga ova aplikacija će vam biti od velike koristiti. Pamti sve vaše lozinke i podatke iz svih internetskih preglednika bilo da ste na računalu, tabletu ili pametnom telefonu te ih sinkronizira kako ne bi ste morali pamtiti sve vaše lozinke.

 

8. HERE MAPS:
Najbolja offline aplikacija za navigaciju, u prednošću je nad ostalim aplikacijama iz razloga što ne stvara dodatne troškove na putu jer se sve karte (cijele države) skinu kada za to postoji mogućnost te se sama navigacija radi „offline“.

 

9. STREAK:
Aplikacija za CRM unutar vašeg inboxa na Gmailu. Organiziranje korisnika prema fazi kupnje, bez kodova, vrlo jednostavna ali se plaća po broju korisnika. Cilj aplikacije je prilagoditi procese sukladno tome kako se razvija vaš posao, u pokretu. Pristup informacijama je moguć sa bilo kojeg računala jer je sve u Cloudu a raditi možete sa mobitela ili tableta.

 

10.OFFICE LENS:
Mobilni skener uz koji gotovo više nećete trebati klasični skener.
“Skener u džepu” kojim ćete digitalizirati svaki dokument ili nacrt. Omogućava vam da skicirate svoje ideje i spremite ih za poslije te također može spremiti sliku tj. dokument za uređivanje u Wordu ili Power Pointu. Prepoznaje tekst s isprintanih verzija, pomoću OCR tako da možete pretražiti preko riječi koje vas zanimaju te ih prepraviti. Postoji mogućnost za pretvaranje slike u Word (.docx), PowerPoint (.pptx) ili PDF (.pdf) datoteka koje se automatski spremaju na OneDrive.

 

10. BREAK TIME:
Za kraj smo ostavili aplikaciju koja će vam pomoći da napravite predah od tehnologije. Koliko god tehnologija bila korisna i olakšavala nam posao i svakodnevicu mnogi previše vremena borave za računalom i nekada zaboravimo na vrijeme. Break time će vam pomoći da ne zaboravite na svoju pauzu. Moguće je podesiti vrijeme kada želite ići na pauzu i u tome trenutku vaše računalo će prestati raditi na vrijeme koje ste si također odredili (npr. 30 min ukoliko vam toliko treba za pauzu). Naravno, sve što ste prethodno radili neće biti izgubljeno. Nažalost za mnoge odvikavanje od računala nije opcija no Break time smanjuje kontinuirano vrijeme koje provodite za svojim Mac računalom.

Poslovne aplikacije za financijski sektor polako postaju "mainstream"

Predviđena budućnost aplikacija

Na tržište dolaze i mobilne aplikacije koje su kompleksnije i automatiziranje nego prije i obavljaju zadaću prijenosnih računala a prednost takvih aplikacija je što rade na raznim platformama i veličinama zaslona pa ukoliko korisnik želi mobilnost i manji zaslon on si to može priuštiti.

Prema predviđanjima stranice za statistiku https://www.statista.com/ poslovne aplikacije koje se bave financijskim sektorom trenutno su u Hrvatskoj na jako niskoj stopi ali da uzimaju zamah te da će kroz 5 godina postati „mainstream“.

Trenutno su najpopularnije financijske aplikacije za mobilno plaćanje, uključujući aplikacije za mobilno bankarstvo i mobilni „novčanik“. Prema najavama, aplikacije za razmjenu novca, aplikacije za investiranje i aplikacije za izdavanje računa i kreiranje ponuda će do 2020. godine postati popularnije i tržište tih aplikacija će vrijediti oko 2 milijarde američkih dolara.

 

 

Još jedna od aplikacija koja će Vam pomoći u vođenju poslovanja je naša aplikacija Moja Tvrtka.
Aplikaciju Moja Tvrtka možete preuzeti sa dostupnih trgovina aplikacijama:

Moja Tvrtka App Store - iOS aplikacija

Moja Tvrtka Google Play - Android aplikacija