Zaključak godine i otvaranje novih klasa
računa

Kao što već i sami znate, prilikom završavanja jedne kalendarske godine i početkom druge, dolazi do promjena u tipovima numeriranja ponuda i računa.
Naša preporuka je da se klasa ponuda i klasa računa definira godinom u kojoj će se izdavati računi i brojem operatera (npr. 2016-1 ili 2017-1). Navedeno preporučamo zbog lakšeg prepoznavanja računa po godinama kasnije.

Ukoliko imate poteškoća s definiranjem, modificiranjem ili brisanjem klase mi ćemo Vam pokušati objasniti postupak u nastavku ovog teksta.

Glavni zaslon Moja Tvrtka

1. Kada uđete u aplikaciju Moja Tvrtka potrebno je pritisnuti na ikonu postavki u gornjem desnom kutu Vašeg zaslona, te odabrati tvrtku sa popisa za koju želite urediti postavke.

Klasa računa 2016 Moja Tvrtka

2. U postavkama tvrtke kada dođete do postavki klasa računa u novo prazno polje, ispod 2016-1 (ili kako je god kod Vas navedeno) upišete novu klasu koja počinje sa 2017.

Klasa računa 2017 Moja Tvrtka

3. Nakon unošenja nove klase potrebno je pritisnuti plus kako bi nova klasa bila dodana.
Za brisanje klase plus se mijenja u minus te se tako određena klasa briše.
Kada se isto promijenili i za ponude tada za spremanje svih izmjena pritisnete spremi u gornjem desnom kutu zaslona.

Odabir između klasa Moja Tvrtka

 4. U prijelazu iz 2016. godine na 2017. godinu moguće je da će Vam biti potrebno koristiti obje klase (i račune iz 2016. i 2017. godine), pa će se prilikom izrade nove ponude ili  računa morati odabrati jednu od klasa koje ste definirali.
Kada Vam klasa iz 2016 više ne bude potrebna odnosno kada budete napravili sve račune u 2016. godini, predlažemo brisanje klase računa za 2016. godinu u postavkama kako bi ona postala neaktivna i kako ne biste morali birati klasu prilikom izrade računa za 2017. godinu.