Moja Tvrtka aplikacija - kreiranje putnog u aplikaciji

Putni trošak

Želite izračunati putni trošak uz putni nalog i putni račun na službenom putovanju ali ne znate kako?

Putni trošak predstavlja glavobolju svim poduzetnicima u Hrvatskoj zbog nepoznavanja izrade ili svih potrebnih stavki koje on traži. Unutar aplikacije Moja Tvrtka možete izraditi putni trošak, putni nalog, putni račun, te čak automatski dobiti izračun dnevnice na službenom putovanju ukoliko osoba provede na službenom putu duže od 8 sati.

Ukoliko ste mali ili srednji poduzetnik, obrtnik ili freelancer aplikacija Moja Tvrtka štedi novac i vrijeme te je vaš uređaj za izračun putnog troška uvijek s Vama.

Izrada putnog troška u aplikaciji Moja Tvrtka je jednostavna. Kada jednom unesete putnika i vozilo u aplikaciju, taj proces više ne morate ponavljati, osim u slučaju da unosite drugog korisnika putnog naloga.
Kod unosa putnika unosite ime i prezime, zvanje, radno mjesto i OIB dok kod vozila su potrebni vrsta automobila (osobno ili službeno vozilo), marka automobila te cijenu po kilometru (ovisno o cijeni na tržištu i goriva za automobile).

Važno je napomenuti kako je cijena po kilometru nula kuna ukoliko se putuje službenim automobilom jer korisnik putnog naloga tada ne troši vlastite resurse dok je trenutno cijena po kilometru za osobne automobile 2 kn. Korisnici i službenih i osobnih vozila moraju unositi početno i završno stanje brojila kilometara kako bi sve bilo transparentno.

Ukoliko se korisnik putnog troška nalazi na službenom putovanju između 8 i 12 sati, tada mu se isplaćuje pola dnevnice u iznosu od 85 kn, dok dnevnicu za službeno putovanje duže od 12 sati korisniku putnog naloga treba platiti 170 kn. Dnevnica se automatski računa na način da se unese datum i vrijeme odlaska na službeno putovanje kao i vrijeme dolaska.

Postoje dodatni unosi za putne naloge kao predujam kojeg korisnik može dobiti unaprijed, te ostali troškovi koji su najčešće troškovi smještaja ili reprezentacije. Za kraj potrebno je unijeti početnu i završnu točku putovanja i kilometražu između dvije točke.

Kada se unesu svi podaci dobivamo putni račun i putni nalog kojeg možemo poslati e-mailom ili isprintati te proslijediti računovodstvu radi isplate novčanih sredstava za troškove putovanja.

Dodatne informacije o putnim nalozima možete pročitati i na našem Blogu pod temom: Putni nalozi – može li se pojednostaviti?

Aplikaciju Moja Tvrtka možete preuzeti sa dostupnih trgovina aplikacijama:

Moja Tvrtka App Store - iOS aplikacija

Moja Tvrtka Google Play - Android aplikacija

Ukoliko trebate pomoć u korištenju aplikacije Moja Tvrtka, možete pogledati upute za korištenje koje smo za Vas pripremili.