Smartphone kao pomoć pri vođenju poslovanja i svakodnevice – top 5 mobitela:

Mobiteli danas više ne služe samo radi poziva ili neobavezne poruke, oni su multimedijalni strojevi koji sustižu ili čak i prestižu snagu računala. Oni više nisu samo rokovnici za bilježenje datuma sastanka, oni su uređaji za komunikaciju u pokretu i poslovanje na dlanu. Mobitel se danas zove smartphone, jer je pametan.

Njihova masa, kvaliteta poziva, brzine interneta, kvaliteta kamera vam omogućuju pouzdanu i kvalitetnu komunikaciju i dijeljenje podataka sa bilo kojim poslovnim partnerom u bilo kojem dijelu svijeta gdje kod se i Vi sami nalazili.
Svakodnevica ali i poslovanje zaista su nam postali nezamislivi bez naših pametnih telefona, bilo da ih koristimo za GPS kada smo turistički u stranoj zemlji, za aplikacije koje nam predlažu što i gdje isprobati ili posjetiti (Foursquare) ili za aplikacije za vođenje poslovanja, izdavanje računa, ponuda ili komunikaciiju s klijentima i svojim timom.

Najpopularniji i najjači mobiteli trenutno su:

Apple iPhone 6s Moja Tvrtka
1. iPhone 6S – Iako se ne razlikuje previše u izgledu od starijeg i slabijeg brata iPhone-a 6, ovo je trenutno najmoćniji smartphone uređaj na mobilnom operativnom sustavu iOS koji se može nositi rame uz rame s bilo kojim mobitelom iz tabora Android pametnih telefona.
Novi 3D touch zaslon će omogućiti više opcija bez pokretanja aplikacije pružajući brži pristup najkorisnijim funkcijama telefona ili određene aplikacije. Aluminij 7000 od kojeg je izrađen se koristi u zrakoplovnoj industriji će Vam omogućiti čvrstinu kućišta od udaraca i savijanja od kojeg je patio stariji brat iPhone 6. Još bolji i brži senzor otiska prsta će Vam omogućiti veću dozu sigurnosti te sačuvati Vaše podatke.
Nova kamera omogućava Vam snimanje u visokoj 4K rezoluciji te slike visoke razlučivosti sa puno detalja za Vaše uspomene ili poslovne podatke koje ćete uhvatiti sa Vašim iPhone ljubimcem.
Samsung Galaxy Note 7 Moja Tvrtka

2. Samsung Galaxy S7– najnoviji smartphone uređaj najprodavanijeg branda iz android tabora. Samsung S7 je vodootporan, s trenutno najjačom kamerom na tržištu sa otvorom blende od f 1.7 što će Vam omogućiti kristalno čiste dnevne fotografije a noćne će mobitel vidjeti bolje nego ljudsko oko. Kvaliteta izrade od stakla na prednjoj i zadnjoj strani te aluminijem po bokovima daju ljepotu dizajnu koju Samsung prati još od prošlog modela S6. S7 je dvostruko brži od prošlog modela pa kupnjom ovog telefona ne samo da ćete imati trenutno najbrži mobitel na tržištu već sa sigurnošću možete znati da će Vam mobitel moći pokretati sve moguće aplikacije najmanje 2 godine. Ovaj mobitel ima 4GB RAM memorije što će omogućiti više od 10 aplikacija istovremeno pokrenutih kako biste mogli „skakati” iz maila u imenik ili aplikaciju Moja Tvrtka bez rušenja ili zatvaranja bilo koje aplikacije. Baterija je povećana spram prošlog modela te ćete sa sigurnošću moći od jutra do mraka biti vez punjača, a oni štedljiviji bi mogli progurati i do 2 dana.

Samsung Galaxy Note 5 Moja Tvrtka

3. Samsung Galaxy Note 5 – najposlovniji smartphone. Uz velik i pregledan zaslon u visokoj QHD rezoluciji te moćne komponente ispod „haube” ovaj telefon se najviše od ostalih razlikuje u software-u koji omogućava da pokrenete istovremeno 2 aplikacije „po pola” ekrana i još nekoliko smanjenih aplikacija kao prozor (window) te je multitasking za ovaj mobitel najbolje objašnjenje koje mu se može pripisati. Također Samsungova Note linija uređaja je poznata po svojoj olovčici koja je s vremenom evoluirala i nudila sve više funkcija. Samsungov software prepoznaje rukopis zapisan olovčicom kojeg pretvara u tekst ili brojke a također je moguće uređivati slike, MS Office ili PDF dokumente ili raditi zabilješke. Iz excel tablica može izvući grafički prikaz kao da se radi o računalu a za one kojima trebaju matematičke operacije izračunati će bilo koju funkciju bilo da se radi o sinusima, kosinusima, razlomcima ili integralima. Također je moguće zapisivati bilješke i po ugašenom zaslonu koje će telefona automatski spremati u memoriju zabilješki. Potrebno je samo izvući olovčicu, zapisati što želimo i vratiti olovčicu natrag u utor.
Jedina mana ovog uređaja je to što se „službeno” ne prodaje u Europi iz razloga znanih samo Samsungu, ali stariji modeli Note 4 i Note 3 ne zaostaju previše za funkcijama.

LG G5 Moja Tvrtka

4. LG G5 – LG kao proizvođač smartphone-a u početku nije bio od „većih igrača” na tržištu ali od modela G2 i G3 nameće se kao glavna alternativa Samsungovoj S i Note liniji. LG je svoj uspjeh postigao tako što je donio potpuno novi dizajn stavljajući tipke na stražnji dio telefona i što je smanjio obrub telefona do maksimuma. Sa novim modelom G5, LG pokušava uvesti nove tehnologije ispred svojih konkurenata kao što je dvostruka širokokutna kamera za koju neće biti potrebno se previše udaljiti od objekta slikanja kao što to inače biva. LG je trenutno jedini proizvođač od top modela koji podržava izmjenjivu bateriju uz dodatke za kameru i zvuk koji će poboljšati rukovanje ili kvalitetu. LG također jedini ima izmjenjiv (modularni) donji dio uređaja koji će se kroz vrijeme proširiti raznim dodacima, što drugi proizvođači nemaju. Uz sve nabrojane prednosti, kupci LG-a će imati mogućnost prilagodbe svih sučelja telefona, dodavanje dodatnih tipki na ekranu, prikaz notifikacija i također multi window opciju kao i samsungovi uređaji gdje ćete moći pokretati 2 aplikacije istovremeno.

Xiaomi Mi 5 Moja Tvrtka

5. Xiaomi Mi5 – iako nepoznati proizvođač za većinu kupaca, Xiaomi (čita se Šaomi) je u Kini toliko popularan da ga zovu kineski Apple. Van same popularnosti ovaj smartphone je dovoljno jak da se može nositi sa prethodna 4 mobitela jer ima najnovije i najjače specifikacije na tržištu uz jednu ogromnu prednost, a to je cijena. Dok Apple, Samsung, pa čak i LG svoje mobitele naplaćuju do skoro 1000 €, Xiaomi naplaćuje pametni telefon gotovo istih specifikacija po duplo manjoj cijeni što je privlačno za korisnike koji ne žele dati više od prosječne hrvatske plaće za telefon. Kao i svi prethodni proizvođači i ovaj ima senzor otiska prstiju koji će pružiti sigurnost za sve Vaše podatke. Za korisnike koji su se naviknuti na iPhone ovaj telefon će biti u prednosti jer nema „ladicu s aplikacijama” kao standardni android telefon već sve aplikacije prebacuje na početni ekran kao što to radi iPhone. Prednost ovog mobitela je što ima zaslon Full HD rezolucije (1080p) što će dodatno sačuvati bateriju a razliku od ostalih zaslona će primijetiti samo oni koji imaju natprosječan vid.

 

Poznato je da ljudi u zadnje vrijeme imaju poslovni i privatni telefon, te sve češće mijenjaju mobilne telefone. Europljani su toliko povezani da prosjek mobilnih pretplata po korisniku iznosi 1.25, što znači da jedna osoba u prosjeku ima više od jedne mobilne linije.

 

 

Mi Vam možemo garantirati da će aplikacija Moja Tvrtka raditi savršeno na svim navedenim telefonima te stoga aplikaciju Moja Tvrtka možete preuzeti sa dostupnih trgovina aplikacijama:

Moja Tvrtka App Store - iOS aplikacija

Moja Tvrtka Google Play - Android aplikacija